Mängder av upplevelser vid Lummelundagrottan

Även om grottan står i fokus hos oss så finns här mycket annat att göra! I de natursköna omgivningarna finns vackra promenadstråk, cykelstigar, grillplats nere vid stranden, bruksparken och den geologiska naturstigen ovanför grottan. Och efter äventyr i och omkring grottan är ett besök i Bruket café & butik en självklar avslutning. Eller varför inte börja där?

Just nu har vi tyvärr

Stängt

Vi har öppet helger kl 11.00-16.00.

Här finns:

 • Utvalda produkter
 • Lammskinn
 • Souvenirer
 • Presenter

Hitta dina favoriter i butiken

Nu har vi äntligen slagit upp portarna till vår nya butik! Här kan du i lugn och ro strosa runt bland våra noggrant utvalda produkter. Du hittar allt från lammskinn och te till vykort och souvenirer. Köp en present till någon du tycker om eller ett Lummelundaminne till dig själv.

Aktivitetsrummet

I vårt nyöppnade aktivitetsrum kan barnen hitta både rörelseglädje och utmaningar. Den interaktiva klätterväggen är en perfekt plats för lekfulla barn. Aktivitetsrummet hittar du i samma byggnad som Bruket Café och butik. Passa på att ta en fika och besöka butiken medan barnen får sitt i Aktivitetsrummet

OBSERVERA att aktivitetsrummet håller STÄNGT 2020 på grund av Covid 19. Öppnas åter våren 2021.

Här finns:

 • Klättervägg
 • Rörelseglädje
 • Utmaning
 • Lekfulla barn

Varmt välkommen till Bruket Café!

Här kan du luta dig tillbaka och ha det skönt med en god fika. Blicka ut över havet och känn lugnet i vår trädgård eller njut av skönt häng utanför entrén. Självklart finns där sittplatser inomhus i den ombyggda ladan med anor från 1800-talet.

I Bruket Café serveras smörgåsar, matiga våfflor, dessertvåfflor, saffranspannkaka och mycket mer, allt gjort på plats.

Här finns:

 • God fika
 • Våfflor
 • Skönt häng
 • Havsutsikt

Geologisk naturstig

Vill du veta mer om grottan och kalkstenberget? Strax utanför utgångstunneln från grottan hittar du starten på en geologisk stig som Länsstyrelsen upprättat. Här promenerar du upp på klinten, rakt ovanför grottan. Längs med stigen sitter informationsskyltar som beskriver vad som finns runt omkring dig. Sådant som du normalt kanske inte skulle lägga märke till. Lär dig mer om doliner och vallar, karst och strandgrottor. Stigen slutar utanför den naturliga ingången till grottan. Den geologiska naturstigen är ca 1 km lång och tar ungefär 20 – 30 min att gå. Trappor förekommer.

Naturstig bruksparken

En engelsk brukspark i Lummelunda. Följ vattnets väg mot havet genom den vackra bruksparken. Här hittar du unik växtlighet i en lummig oas. Under våren och försommaren ligger den omisskännliga doften av ramslök över parken. Plocka med dig lite hem om du vill! Under höstmånaderna kommer öringen upp för lek i strömmen. Det är ett mäktigt skådespel att se men tänk på att hålla avstånd och inte störa fisken.

För grupper och skolklasser

Är det dags för klassen att boka skolresa? Ska ert företag ha en Kick-Off?

Vi har lösningar för alla! Vad sägs om Mörkerturen i grottan med ficklampa som enda ljuskälla? Guidad tur med Cava in the Cave som avslut, Segway stafett eller teknikbana. Och inte minst kubb.

Kontakta oss på info@lummelundagrottan.se för mer information.

Boka biljetter online

För att säkra din plats, köp biljett online! Det är enkelt och smidigt.

Just nu har vi tyvärr

Stängt

Vi har öppet helger mellan kl 11.00-16.00.

Copyright © 2020
Lummelundagrottan.se

Kontakta oss
Tel: 0498-27 30 50
Skicka e-post ›